Zooma inte!

De flesta mobiler har en finess som gör att man kan zooma in i bilder, på en Iphone genom att dra isär två fingrar i kamera-appen. Om du vill skriva ut bilden rekommenderar jag att du inte använder denna funktion. Nedan finns den viktigaste anledningen varför.

Tänk om du står inför att ta denna bild, och av någon anledning inte går närmare. Kanske är det ett staket i vägen?

En strand

Du tycker att båtarna är fina så du vill att de fyller ut bilden mer, och du drar isär fingrarna på skärmen för att få båten att komma närmare.

En beskuren strand

Sedan kommer du hem från semestern, ser på bilden igen och inser att den skulle göra sig jättebra som en panoramabild.

En panorama-bild av en strand

Men nu finns det risk att du blir besviken eftersom de flesta mobiler har slängt bort de delarna av bilden som du beskurit, och din panorama-bild går inte att få till.

Alltså, använd bara de objektiv som finns på mobilen utan att zooma. Du ser hur många du har genom att titta på baksidan av din mobil, flertalet har ett, två eller tre objektiv.

Ett, två eller tre objektiv

Altså, gör beskärningen efteråt när du bestämt dig för vilket format på bilden som blir bäst. Det finns en uppsjö av ramar med olika mått, eller kanske är bilden så speciell att du vill beskära den helt på ditt eget sätt och får beställa en specialram till den. Det kan du ju vara vara värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *